De dirigent

Mirjam Erkens - sinds 2003 dirigent van GKC 1845

Mirjam Erkens

Mirjam Erkens zong al op 6-jarige leeftijd in het kerkkoor van haar geboorteplaats Nieuwenhagerheide.

Twee jaar later kreeg zij van haar vader de eerste pianolessen. Vanaf 1985 volgde zij het conservatorium in Maastricht. Hier studeerde zij de hoofdvakken schoolmuziek – met koordirectie als specialisatie – en solozang bij de Hongaarse zangpedagoog Boldisar Keönch. In het hoofdvak solozang bekwaamde zij zich verder aan de Musikhochschule Köln bij Professor Elisabeth Ksoll. In 1994 voltooide zij de opera-opleiding en vertolkte ondermeer de rol van Susanna in Mozarts opera “Le Nozze di Figaro”.

Mirjam Erkens leidde verder zangkoren in Hoensbroek (1988-1991) en Klimmen (1989-2003) en dirigeert sinds 2003 het Gemengd Koor St.-Caecilia Hulsberg.

Mirjam ErkensIn Klimmen en tegenwoordig in Hulsberg heeft zij de leiding over Gregoriaanse Schola, hetgeen zij met veel passie en bezieling doet.

In het dagelijks leven is zij verbonden aan de Schunck Muziekschool Heerlen, alwaar zij dirigent is van het kinderkoor en cursussen klassieke muziek beluisteren doceert.
Regelmatig verleent Mirjam Erkens als sopraan haar solistische medewerking aan concerten en projecten in zowel binnen- als buitenland.