Foto & Video

Lenteconcert 2015 – Jubileum Paul Huijts[meteor_slideshow slideshow=”lenteconcert-2015″ metadata=”align: ‘right'”]Alleen blijde gezichten tijdens en na ons Lenteconcert met GK Crescendo uit Doenrade en Mannenkoor David uit Spekholzerheide. En natuurlijk ook bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Paul Huijts, hij begeleidt ons koor al sinds 1990!

Dat was dan ook de aanleiding voor het bestuur van het GKC Hulsberg hem niet alleen een cadeau aan te bieden, maar ook om hem in de gelegenheid te stellen via een aantal solo’s zijn geweldige muzikaliteit tot uiting te brengen. Speciaal daarom werd een vleugel gehuurd: we hebben er geen spijt van gehad. Zijn optreden was geweldig.

Ook het optreden van beide gastkoren werd, afgaande op het applaus en de reacties achteraf door het publiek, hogelijk gewaardeerd. Ons eigen koor bleef bij deze uitvoeringen niet achter. Al met al kan iedereen tevreden terug zien op een muzikaal uitstekend verlopen en goed georganiseerd Lenteconcert 2015.

Jubileumconcert Mirjam Erkens
[meteor_slideshow slideshow=”mirjam-erkens” metadata=”align: ‘left'”]24 November 2013 vierde Mirjam Erkens een 3-voudig jubileum. Zij was toen 40 jaren zangeres en 25 jaar dirigent waarvan 10 jaren van het GKC Hulsberg. Dit feest is gevierd geworden met alle koren waar Mirjam ooit lid/dirigent van geweest is.

Haar carrière begon als zangeres bij kerkelijk zangkoor St.-Gregorius uit Nieuwenhagerheide. Ze is dirigent geweest van Jongerenkoor Hoensbroek Zuid, Kerkelijk zangkoor St.-Caecilia uit Klimmen en staat momenteel nog altijd voor het GKC1845.

Ieder koor bracht twee liederen ten gehore. Hierna werden 6 liederen ten gehore gebracht, die door alle koren tezamen gezongen werden.

Vele avonden repeteren resulteerden in een geweldig concert, waar we met plezier op terugkijken.

Veel luisterplezier!!!

Concertreis GKC1845 naar Steinfeld
[meteor_slideshow slideshow=”steinfeld” metadata=”align: ‘left'”]In april 2013 is het GKC Hulsberg op concertreis geweest in Steinfeld. Onze slaapplaats was het klooster aldaar. We zijn de reis begonnen met een rondleiding in Ahrweiler waar we ook deel hebben genomen aan een wijnproeverij. Hierna hebben we een concert verzorgd in Kurort Bad Neuenahr.
Na een geweldige nacht in het klooster, en een eenvoudig maar lekker ontbijt, kregen we een rondleiding in het klooster. Vervolgens hebben we een bezoek gebracht aan Bad Münstereifel, waar de dag naar ieders goeddunken werd ingevuld.
Op de laatste avond hebben we een feestavond gehad in de feestkelder van het klooster. De laatste dag hebben we de heilige mis opgeluisterd in de kloosterkerk.
Op de terugreis deden we Kamp Vogelsang. De koorreis werd afgesloten met een gezamenlijk eten in het verenigingslokaal.

 

Kijk voor meer foto’s op onze facebook-site.